Efter semestern: Fortsatt lönestrid på SSAB i Luleå?

2006-08-09 15:46:53
LULEÅ Onsdagen 9 augusti har Metall på SSAB i Luleå medlemsmöte. På mötet ska det diskuteras om hur kampen för högre löner ska fortsätta.
Innan sommaren tog arbetarna beslut om att kräva 850 kronor i lönelyft. Det är mot bakgrunden av rekordvinster och stora utdelningar till ägarna. Tre miljarder delas ut till ägarna samtidigt som SSAB:s direktörer har gett sig själva 10-procentiga lönelyft.
Förra året betalade företaget ut 12 miljoner kronor, varav 3,9 miljoner utgjorde bonus, till fyra chefer. Att jämföra med de cirka tio miljoner kronor som arbetarnas lönekrav kostar. Medlemsmötet blir som en återuppstart av kampen efter semestern.
Läs mer i nästa nummer av Offensiv.

Karin Wallmark

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!