Elever strejkade för sin skola

2007-02-28 13:35:48
Den 15 februari gick 400 elever från Köpingeskolan ut i skolstrejk och demonstrerade genom centrala Trelleborg. ”Ropen skallade mellan husväggarna utmed gågatan”, rapporterade Sydsvenskan.

Eleverna krävde att den mögelskadade skolan ska renoveras och inte läggas ned, samt att kommunen ska ordna tillfälliga lokaler åt eleverna så de inte splittras upp och sprids ut på andra skolor runt om i staden.
Eleverna som tågade till Rådhustorget ställde skolnämndens ordförande Bengt Gunnarsson (m) mot väggen.

6 577 namn

I måndags överlämnades 6 577 namnunderskrifter till Gunnarsson i samband med kommunfullmäktiges sammanträde. Skolnämndens ordförande gav då ett vagt löfte om att de får gå kvar under hösten.
Det återstår att se vad det löftet egentligen är värt.
Elevkampanjen och Rättvisepartiet Socialisterna, som har en lång erfarenhet av kamp mot nedskärningar, ger sitt fulla stöd till elevernas strejk och kamp för skolan.

Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!