Elevprotester mot nedläggning av skola

2008-02-20 13:14:47
GÖTEBORG Förslaget om att låta två program från Frölundagymnasiet ta över Annedalskolans lokaler möttes av kraftfulla protester. Klockan 16.00 på fredagen den 8 februari protesterade elever, föräldrar och lärare.
– Vi protesterar för att vi vill ha kvar vår skola, sade eleven Kim Ahlgren till Göteborgsposten den 7 februari.
Bakom protesten står fyra fack. Till och med rektorn och verksamhetschefen har skrivit under på samma invändningar.
Ekonomin sköts mönstergillt, personal och brukare trivs ihop. Eleverna får både kunskaper och omsorg, vilket idag är ganska unikt. Ingen skulle vinna på en flytt till Nordhemskolan, vilket politikerna ser som ett alternativ. Fler barn skulle tvingas in i mindre lokaler.
– Vi har aktivt valt att sätta barnen i kommunal skola för att vi tror på idén. Nu är det dags att sätta hårt mot hårt, avslutar Göran Larsson, föräldrarepresentant i skolrådet.

Niclas Söderholm

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!