Enad asylkamp i Tyskland

2012-09-12 14:48:25
Asylsökande flyktingar från Iran, Irak, Afghanistan och Afrika fortsätter sin kampanj mot den kritiska situationen i Tyskland. De kämpar för sina och tiotusentals andra asylsökandes rättigheter.

Efter att i flera månader, på gator och torg, ha haft enskilda protester och hungerstrejker i olika städer, började flyktingar från flera olika länder marschera tillsammans de 60 milen från Wurzburg till Berlin i lördags (den 8 september). Under ­vägen ska de protestera i varje stad de passerar innan de kommer till Berlin den 27 september. På Berlins gator ska kampen fortsätta.
När Mohammad Rahsepar, en asylsökande från Iran, begick självmord i GU:s (Gemeinschaftsunterkunft) förvar i Wurzburg i slutet av januari, började flyktingarna protestera mot sin fruktansvärda situation. Sedan dess har ytterligare två självmord begåtts, båda av iranier. Nu marscherar flyktingarna för att förändra sin urusla situation. Allt de vill ha är sina mänskliga rättigheter!
Många deltar i deras kamp i Tyskland. Vi måste stödja dem. Det är vår internationella plikt!
Hamid Azar

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!