Enad demonstration i Umeå

2008-10-29 15:25:02
En antikapitalistisk demonstration för jobben kommer att genomföras i Umeå den 15 november, som ett svar på finanskrisen. Huvudparol­len är ”Försvara jobben – låt spekulanterna betala”. I Umeå och Väster- botten slår krisen hårt med stora varsel på Volvo Lastvagnar samt nya hot om väldiga nedskärningar inom vård och omsorg.
– Vi ser demonstrationen som en kampanjupptakt. Nu krävs ett enat agerande från alla som är beredda att ta kamp för att försvara jobben, me­nar Patrik Brännberg i Rättvisepartiet Socialisterna.

Demonstrationen säger även nej till EU:s nya grundlag, som ett försvar av fackliga rättigheter. Att storföretagens vinster ska investeras för att trygga jobben, och inte gå till aktieutdelningar och bonusar, liksom demokratisk löntagarkontroll över bankerna är andra krav.
Arrangör är Enad Vänster i Um­eå, som idag består av Iranska före­ningen, Kommunistiska Partiet, Rätt- visepartiet Socialisterna och Socialistiska Partiet.
Frank Pettersson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!