Engagerad i Rädda Vården-kampanj

2009-05-20 11:17:16
Kandidat nr 32: Per Johansson, sjuksköterska, boende i Sundsvall:

– Idag är jag engagerad i en Rädda Vården-kampanj mot de rekordstora nedskärningarna i Västernorrlands landsting.
– Etablissemangets politiker, som varje valår lovat satsa på vård och omsorg, har istället genomfört rekordstora nedskärningar.
– På Sundsvalls sjukhus, där jag själv jobbar, planerar ett politiskt en­igt landsting att sparka 500 anställda. En sjättedel av de anställda! Det ser lika illa ut i kommuner och i lands­tinget i övriga Västernorrland. Någon gång måste vi säga stopp och kämpa för att försvara jobben och säkerheten för patienterna!
– Jag hoppas att ArbetarInitiativet kan visa en väg framåt och att vi kan skapa entusiasm kring kampen för att bygga upp en ny kämpande arbetarrörelse. En kämpande arbetarrörelse är något som vi aldrig har behövt så mycket som idag!

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!