Erbjuds 25 000 kr för att stödja ombildning

2008-03-26 13:59:41
I Brandbergen i Haninge har hyresrättsfrågan nått nya nivåer.
Den privata värden Akelius vill sälja en fastighet med hyreslägenheter men bara hälften av hyresgästerna har skrivit under intresseanmälan och det krävs att minst två tredjedelar skriver under.
Detta har gjort boende som vill göra ett klipp på sin lägenhet oroliga för att Akelius ska ångra sig. Därför har de boende som är pådrivande för ett ombildande nu erbjudit hyresgäster 25 000 kronor för de som skriver under.
I brevet, som skickades ut for två veckor sedan, står det att pengarna kan användas till renovering eller nya vitvaror. Något som hyresbolaget borde stå för i nuläget ändå.
– Det är misstänkt likt en muta, säger Barbro Engman, ordförande i hyresgästföreningen till .se.
Rättvisepartiet Socialisternas medlemmar är pådrivande i den kamp för allmännyttan som pågår i Husby och i södra Stockholm.
En kampanj kommer även att startas i Haninge för att försvara hyresrätten. Att ha en bostad är en rättighet som måste försvaras.

Lina Thörnblom

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!