Eskilstunabor mot rasism och nedskärningar (EMRON)

2010-11-10 14:37:58
Den gångna helgen hölls det konstituerande mötet för den nya organisationen Eskilstunabor mot rasism och nedskärningar (EMRON).

EMRON uppmanar till gemensam kamp mot rasism, homofobi och sexism och vill delta i ubygget av en bred massrörelse mot rasism och högerpolitik.
– Eftersom de rasistiska organisationerna stärks av nedskärningar och all annan högerpolitik, så måste de antirasistiska organisationerna också bekämpa nedskärningarna, säger Martin Bergström, som ingår i valberedningen inför EMRON:s årsmöte.
Närmast på dagordningen för EMRON står medlemsvärvning och deltagande i de antirasistiska demon­strationerna i Eskilstuna den 9 november och den 25 november. Rättvisepartiet Socialisterna i Eskilstuna deltar givetvis, tillsammans med fle­ra andra organisationer och enskilda, i uppbygget av EMRON.
Den som är intresserad av att bli medlem i EMRON kan e-posta till exempelvis rseskilstuna@gmail.com så vidarebefordras det till EMRON.

RS Eskilstuna

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!