”Ett hårt slag mot löntagarna”

2007-09-26 18:12:20
– Budgeten är ett hårt slag mot alla löntagare, särskilt statligt anställda, säger fackförbundet ST:s förbundsordförande Annette Carnhede.

– För det första ger den en historiskt låg uppräkning av löneanslagen om 0,78 procent i en situation där andra sektorer har avtalat om en löneutveckling på en bit över 3 procent.
– För det andra kommer samhällsservicen att dras ned med över 16 000 anställda om regeringens planer blir verklighet.
Utöver de cirka 5 000 som är följden av den otillräckliga uppräkningen av löneutrymmet, tillkommer 3 500 jobb som är hotade på olika myndigheter, cirka 5 250 som är en följd av sexprocentiga generella besparingar fram till år 2010 och nedskärningarna inom Försäkringskassan med cirka 4 200 jobb (2 800 fler jobb än tidigare beräknat).

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!