Ett socialistiskt feministiskt svar på Coronakrisen!

av Rättvisepartiet Socialisterna / International Socialist Alternative (ISA)

I helgen genomförde ISA ett internationellt stormöte med talare från runt om i världen om hur ett socialistiskt feministiskt svar på dagens kris ser ut.

Som en majoritet av de anställda in om vård och omsorg, butiker, lokalvård etc är kvinnnor runt om i världen i frontlinjen i att bekämpa Covid19. Till skillnad från miljardärer som självisolerar sig på lyxbåtar riskerar dessa arbetare sina liv i brist på skyddsutrustning. Samtidigt har mäns våld mot kvinnor ökat dramatiskt under karantänen. I Polen och USA försöker högern använda situationen för att smyga igenom attacker på aborträtten.

De senaste åren har en global feministisk rörelse brutit ut – Coronakrisen förvärrar förtryck och omjämlikhet men visar samtidigt på behovet av mer masskamp och för en socialistisk, feministiskt och internationell rörelse av arbetarklassen för att utmana kapitalismen. Kolla in stormötet för att lyssna på talare från Polen, Sydafrika, Brasilien, Belgien och USA!

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!