Facklig protest 23/9

Kollektivtrafiken står i centrum för den fackliga kampen: i pendeltågförarnas kamp och vilda strejk mot ensamarbete och nu också i ett tvärfackligt samarbete för upprustning av hela kollektivtrafiken i offentlig regi.
Den 31 maj i år höll det tvärfackliga nätverket en demonstration mot privatiseringar och nedskärningar med kravet att återta kollektivtrafiken i offentlig regi. Under sommaren har det hållits planeringsmöten med representanter både för facken som organiserar kollektivtrafikarbetare och miljöaktivister.
Nu planeras en ny protest den 23 september, som kopplar samman med avtalsförhandlingar för bussförarna. Dessutom väntar förhandlingar och protester vid Arbetsdomstolen den 29 september, dit pendeltågförarna dragits av MTR på grund av aktionen i april. Det blir sannolikt en het höst i kollektivtrafiken i Stockholm.

Louise Strömbäck

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!