Farlig arbetsmiljö på Mio i Åmål

2007-06-20 15:34:01
Arbetsmiljön hade länge varit usel på Mio Möbelcenter i Åmål. Personalen tvingades klättra på stegar och ta ner möbler som vägde tio kilo. Slutligen lämnade skyddsombudet in en anmälan till Arbetsmiljöverket, vilka lade ett föreläggande. Kraven skulle vara uppfyllda till den 31 mars i år, annars skulle företaget betala ett vite.
Men alla krav uppfylldes inte, långt därifrån.
– Både på huvudlagret och sommarlagret måste vi fortfarande klättra upp och hämta köksstolar. En truck på dessa ställen är ett måste för att inte dra på sig arbetsskador. Den utlovade ergonomiutbildningen har jag inte ens hört talas om, menar skyddsombudet Matti Niemi.
Arbetsmiljöverket kommer inom kort att besöka arbetsplatsen och utdöma vite, om inte alla åtgärder då är uppfyllda.

Niclas Söderholm

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!