Februari nådde 98 %

2008-03-05 15:47:25
En av Offensivs prenumeranter skickade 700 kronor till ekonomikampanjen i februari. Det är ett exempel på hur vi får in pengar. Månaden slutade på 78 938 kronor, ett mycket bra resultat (98 procent av målet).

Högeralliansen har många sponsorer bland kapitalisterna. Fastighetsägarna är en grupp som regeringen nu vill återgälda genom att införa marknadshyror.
Även socialdemokratiska topppolitiker har hittat sponsring – se bara på Göran Persson, som drar in 100 000 kronor på att hålla ett föredrag.

Gräsrotssponsring

För socialister och gräsrotsaktivister är det också viktigt med pengar. Tryckkostnader, datorer, internet, telefoner och lokaler – allt kostar pengar. I år har Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna exempelvis gjort två besök i Danmark.
Ekonomikampanjen i februari har framför allt nått resultat genom att våra kampanjer får stöd på gator och torg. Folk köper Offensiv och skriver på våra protestlistor. Det handlar t ex om miljökamp i Umeå, hyresprotester i Stockholm, antirasism i Göteborg och kamp mot privatiseringar i Luleå. Mellannorrland, Mellansverige och Sydsverige slog sina mål, förutom Västsverige som gjorde det för andra månaden i rad.
Vi har också fått enskilda bidrag, haft insamlingar på RS-möten och sålt prenumerationer.
En kämpande socialistisk politik behöver nå ut till fler och ta initiativ till kamp på nya områden. E-posta eller ring gärna om du har tips.
Alla som stöder Offensiv och RS kan bidra, t ex genom att skicka ett bidrag till PlusGiro 87 96 49-2. Ett annat sätt är att fundera på vilka vänner som borde prenumerera på Offensiv.
Per-Åke Westerlund 

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!