Finland: Strejker i avtalsrörelsen

2010-03-03 16:07:56
Det hettar till i den finländs­ka avtalsrörelsen och strejkerna blir allt fler.

Transportarbetarefacket har varslat om strejk för 12 000 bussförare och lastbilschaufförer från tisdagen den 2 mars. Strejken som inleddes på eftermiddagen omfattar också sophämtningen i huvudstadsregionen.
Senare i veckan kan övertidsblockaden trappas upp till en hamnstrejk bland stuveriarbetare och an- dra hamnarbetare. Även postgången hotas av strejk från och med torsdag.
Från måndag den 1 mars pågår dessutom en konflikt inom byggindustrin med en övertidsblockad från byggfacket som mycket troligt kommer att leda till varsel om strejk. Och samma dag meddelade de universitetsanställda att de varslar om strejk om två veckor.
Jonas Brännberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!