Flyktingar från Kongo måste få stanna

2006-07-28 16:38:42
Fredag den 30 juni firades Kongos självständighetsdag. Kongoleser från hela Sverige samlades för att demonstrera för två saker.

För det första angående valet den 30 juli i Kongo. Vi varnade för valfusk och brist på demokratiska rättigheter. Vi vill inte ha krig, vi vill ha fred.
”Varifrån kommer Kabila, ingen vet”, var en av talkörerna. Joseph Kabila är den nuvarande presidenten, som stöds av Västmakterna men som saknar varje form av folkligt stöd.
För det andra protesterade vi mot att många flyktingar från Kongo fortfarande inte fått uppehållstillstånd i Sverige. Många är utan papper och lider av sin situation. Många har fått negativa beslut från Migrationsverket.
Vi överlämnade ett brev med en beskrivning av läget i Kongo och våra krav till Sveriges utrikesminister.
Migrationsverket har tidigare uppgett att ett beslut om flyktingar från Kongo ska komma inom de närmaste veckorna.

Michel Bofando Lotika

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!