”För ett arbetaralternativ i valet”

2006-07-28 16:39:19
NIGERIA Den 28 juni organiserade Democratic Socialist Movement (DSM, CWI i Nigeria) och den breda kampanjorganisationen United Action for Democracy (UAD) ett gemensamt stormöte under rubriken: Ett arbetaralternativ i valet 2007.
Mötet var en stor framgång och samlade 200 deltagare samt rönte stor uppmärksamhet i pressen.
Vad som kanske överraskade några av deltagarna var att de första som yttrade sig sade att man stödde en socialistisk politik. Det gällde även den kände medborgarrättsaktivisten Gani Fawehinmi, som bildade National Conscience Party (NCP). Även han menade att ett nytt parti behöver socialistisk politik och metoder.
Bland övriga som talade på mötet kan nämnas Uchenna Ekwe, som närvarade på uppdrag av ordförande i Nigerias LO, Adams Oshiomhole och Segun Sango, DSM:s ordförande.

Ur Socialist Democracy

(DSM:s tidning)

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!