Förlorar flera tusen kronor

2006-11-01 16:25:51
FÖRLORAR Alla med inkomster mellan 18 700 och 21 371 kronor får efter 300 dagar (eller 450, om man har barn) en minskning av arbetslöshetsersättningen på mellan 1 000 och 2 800 kronor per månad.
SKÄRPT ARBETSVILLKOR Regeringens skärpta arbetsvillkor i a-kassan – från 70 till 80 timmar per månad under de senaste sex månaderna innan arbetslösheten – slår särskilt hårt mot deltidsarbetande kvinnor.
ANTIFACKLIGT Sänkta ersättningsnivåer och kraftigt höjda egenavgifter samt slopat avdrag för a-kasse- och fackavgift sätter press på lönerna nedåt samt hotar den fackliga organisationsgraden. Regeringen vill helt enkelt göra det för dyrt att vara med i facket.
LÅGLÖNEMARKNAD Regeringens förslag till ny, sämre och dyrare a-kassa syftar till att skapa en låglönemarknad inom i första hand tjänstesektorn, som sedan sprids till andra delar av samhällsekonomin.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!