Första omgång namnlistor överlämnade till LO

2010-03-03 15:53:34
Den 24 februari överlämnade Rättvisepartiet Socialisterna (RS) en första omgång namnlistor – Riv upp försämringarna av sjukförsäkringen – till LO med uppmaningen att facken måste utlysa en protestdag mot högerpolitiken och attackerna på sju­ka, arbetslösa och äldre.

Det var 2 800 namnunderskrifter som lämnades över till LO-ledning­en denna gång, men ingen från LO:s ledning vågade personligen ta emot listorna. De satt kvar på sina rum, som en symbol över LO:s förlaman­de passivitet.
– LO-toppen bara pratar när man borde ta strid med strejker och massdemonstrationer som facken gör i andra europeiska länder, säger RS vice ordförande Elin Gauffin, som fick lämna över listorna nere i receptionen.

Per Olsson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!