Fortsatt kamp mot mobbning

2009-02-18 14:10:48
Lagen är entydig. Mobbning ska inte förekomma i skolan. Det är därför mycket viktigt att skolpersonal och elever känner till vad som gäller, men framförallt att något görs i praktiken. Verkligheten i skolan ser dock inte ut så. Det finns inte resurser nog. Det är för få lärare och det finns inte tid till annat än undervisning.
Vi måste kräva att nedskärningar­na i skolan stoppas nu. Det är oacceptabelt att barn och ungdomar ska behöva betala priset för kapitalisternas kris!

Elever mot mobbning och Elevkampanjen kommer att gå ut på skolor och prata med elever och lärare. Vi vill uppmuntra till att eleverna själ­va startar grupper på sina skolor för att bekämpa mobbning. Elever mot mobbning kommer också att delta på demonstrationen på Internationella kvinnodagen, den 8 mars.
Vi måste bli många fler och gå ihop i gemensam kamp mot mobbning, diskriminering och sexuella trakasserier.
Monika Axelsson
Anamaria Elmelid

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!