Fortsatt solidaritet: ”Sluta bomba Gazas barn!”

Cirka 3 000 i Stockholm (Foto: Natalia Medina).

av Offensivs reportrar

STOCKHOLM
Omkring 3 000 slöt upp på Norrbron i Stockholm för att återigen uttrycka sin vrede och sitt motstånd mot Israels statliga terror mot Gaza och palestinierna.
Socialistiskt Alternativ och Offensiv har deltagit på alla demonstrationer och manifestationer, och nästa söndag kl 13 på Norrbron är det dags igen.
Stödet till våra krav på ett socialistiskt motstånd mot kriget var omfattande, vilket märktes på hur många som ville skriva på våra protestlistor och ge pengar till kampen.
Vi fortsätter att bygga antikrigsrörelser och det antiimperialistiska motståndet i landet och globalt – samt genom vår systerorganisation i Israel/Palestina, Socialistiska kamprörelsen.
Robert Bielecki

Uppemot 10 000 i Malmö (Foto: Anders Wemmert).

MALMÖ
Söndagen den 12 november organiserades det återigen en demonstration mot Israels krig mot Gaza i Malmö. Enligt Palestinakommittén, som var en av de organisationer som organiserade manifestationen, deltog cirka 10 000 personer i demonstrationen som gick från Operan till Möllevångstorget. ”Stoppa kriget”, ”Sluta mörda våra barn” och ”Israel bombar våra sjukhus” var några av de talkörer som hördes mest.
Anders Wemmert

Linköping slöt upp mot kriget (Foto: Offensiv Linköping).

LINKÖPING
På lördagen den 11 november vid Stora torget i Linköping avlöste talarna varandra med korta appeller med krav som omedelbar vapenvila, humanitär hjälp, slut på Israels bombande och terror i Gazaremsan och Västbanken.
Linköpingspolitikern Ali Hajar (S) och Emil Broberg (V) framhöll i sina tal det orimliga i att Israel, med stöd av USA, EU och inte minst Sverige, bryter mot alla internationella förordningar gällande krigets lagar, humanitet och mänskliga rättigheter.

I närheten hade SD torgmöte. Med hånflin och ”gester” markerade flera SD:are sitt stöd för det pågående folkmordet i Gaza. Kommande lördag, den 18 november, arrangeras ett stort solidaritetsmöte på initiativ av Vänsterpartiet.
Offensiv, Linköping

Återigen tusentals i Göteborg (Foto: Britta Brus).

GÖTEBORG
Det var i det närmaste smockfullt på Gustav Adolfs torg när ännu en demonstration mot kriget mot Gaza ägde rum den 12 november. Många tusentals slöt upp för att protestera och kräva eld upphör, slut på bombandet nej till krig.
Nya protester äger rum veckovis, och Socialistiskt Alternativ och Offensiv kommer att finnas på plats.
SAV Göteborg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!