Fotbollsstrejk

2007-01-31 14:06:12
Nu har Göteborgs fotbollsklubbar tröttnat på de höga hyrorna för kommunens fotbollsplaner och går samman i en betal- och planstrejk. Klubbarna har länge försökt att skapa en dialog med kommunens ansvariga, men utan resultat.

– Att vägra betala, en betalbojkott är nog det enda som biter på politikerna säger en representant från Rannebergens IF i Angered till Offensiv.
Rannebergens IF är en av de klubbar som stått i täten för en gemensam aktion. Vid ett extra inkallat möte på Wartagården träffades 19 föreningar med 21 representanter för att lägga upp en strategi och planera aktioner. Mötet resulterade i en mail- och telefonkedja som snabbt informerade ett hundratal fler föreningar om vad som planerats. Förutom plan- och träningsstrejken planeras nu också en samling till en massiv demonstration med samtliga klubbar som gemensamt tågar från centrum till idrottscentret vid Kvidberg, där idrotts- och föreningsförvaltningen sitter.
Rättvisepartiet Socialisterna i Göteborg stödjer fotbollsklubbarna fullt ut. Det är helt orimligt att klubbar ute i förorterna, som i stort sett bygger på ideellt arbete, ska tvingas betala uppemot hundratusen kronor på ett år. Vad som krävs är stöd och hjälp till dessa klubbar.
– Det är helt orimliga priser, vi har helt enkelt inte råd att betala detta. Tålamodet är slut, nu måste förändringar till, säger Samuel, en av spelarna i det stridande Rannebergens IF, till Offensiv.

Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!