Framgångsrik latinamerikansk CWI-skola

2008-02-20 12:34:43
70 personer deltog på öppningsmötet för den historiska CWI-skolan i den brasilianska staden São Paulo den 14 februari.
CWI-medlemmar från Brasilien, Chile och Venezuela tvingades öppna mötet utan deltagarna från Bolivia, som blivit minst två dagar försenade på grund av översvämningar som gjort vägarna ofarbara. Även inom Brasilien är avstånden enorma och deltagare från nordöstra Brasilien hade rest två dagar i buss för att delta.
André Ferrari hälsade deltagarna välkomna och förklarade skolans betydelse för bygget av en arbetarinternational med styrkan att leda en kamp för att avskaffa kapitalismen.
På mötet framfördes hälsningar från ordförande i São Paulo för det breda vänsterpartiet P-Sol, de bostadslösas rörelse och en annan marxistisk gren inom P-Sol, CLS.

Ny kampvåg i Chile

På skolan diskuteras bland annat den återuppväckta arbetarkampen i Chile, högersvängen i Venezuela efter Chavez valförlust och turbulensen i världsekonomin. Förutom deltagare från Latinamerika deltar besökare från CWI-sektioner i England, Frankrike, Tyskland, USA och Sverige.
Tony Saunois från CWI:s internationella sekretariat betonade på öppningsmötet hur den ekonomiska krisen i världsskala kommer att öppna upp en helt ny situation, samtidigt som skillnaderna mellan rika och fattiga aldrig varit större.

Jonas Brännberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!