Fullsatt på RS årsmöte i Göteborg

2008-09-03 13:50:56
En fullsatt partilokal i Kortedala öppnade Rättvisepartiet Socialisternas årsmöte fredagen 29 oktober. Årsmötet blev en bekräftelse på de framsteg som patiet gjort i Göteborg.

Patricia Degerman, ordförande för RS Majorna, öppnade mötets första punkt, ”Kamp mot högerregeringen – För ett nytt arbetarparti”.
Patricia tog upp om hur attackerna från högeralliansen drabbar arbetare, arbetslösa och sjuka samt om hur ”oppositionen” inte är ett politiskt alternativ.
I den efterföljande diskussionen talade Kristofer Lundberg om RS och kampen mot rasismen samt arbetet för att återinföra asylrättten.
Stefan Berg, Kommunal Blå Stjärnans ordförande, tog upp behovet av demokratiska och kämpande fack och Kaan Özsan, skyddsombud på IAC, om krisen bilindustrin.
– Förändringen i medvetandet kommer göra att folk söker nya politiska alternativ. Vi är beredda att ingå i nya formationer och ju starkare RS står inför det, desto bättre förutsättningar finns, sa Johannes Lundberg i mötets andra inledningen om RS uppgifter och behovet av ett nytt arbetarparti.
Årsmötet valde en ny distriktsstyrelse och tog beslut om att värva 15 nya medlemmar fram till årsskiftet, samt att etablera en fjärde partiförening i Göteborg. Man tog också beslut om att delta på Europe­an Social Forum i Malmö.
RS Göteborg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!