Gilbert & George: Provokativ och obscen konst för folket

av Robert Bielecki

En högst sevärd utställning med Gilbert & George (foto: Robert Bielecki).

På Moderna museet i Stockholm kan man fram till den 12 maj se konstnären Gilbert & Georges utställning The great exhibition. De två Londonbaserade konstnärerna, som via sin konst blir till en, vill förmedla en konst som går att förstå och som står i motsats till 1900-talets övriga konst de menar ”är en grym förnekelse av folkets liv”, en konst som ”inte kan förstås”.

Mycket av deras konst återspeglar teman som antireligion, manlig homosexualitet, pengar, normer och kamp mot den rådande ordningen. 
Deras verk ifrågasätter olika tabun i samhället och moralismen som råder, och är provokativ och obscen på helt rätt sätt. Deras användning av starka färger i rött, blått och gult ger ett bestånde intryck. För 150 kronor är denna utställning väl värd att se.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!