Global klimatstrejk den 25 mars

Allt fler, särskilt unga, radikaliseras av klimatfrågan och inser också behovet av systemförändring för att rädda klimatet (Foto: Natalia Medina).

Fredag den 25 mars äger nästa globala klimatstrejk rum, med den antikapitalistiska parollen ”People not profit” som Fridays for Future anordnar. I hela världen kommer återigen stora marscher och samlingar att hållas för att kräva att makthavarna genomför verkliga satsningar för klimatet och omedelbart påbörjar en nödvändig grön omställning.
Att klimatkampen globalt blir mer och mer antikapitalistisk är tydligt. Varken de styrande politikerna eller de företagschefer och näringslivshökar de representerar kan genomföra en omställning utifrån klimatets, miljöns och folkets behov. Vinstintressena går före allt detta i deras ögon.
Kampen måste ta ett steg till och bli socialistisk, med krav på demokratisk kontroll underifrån och förstatligande av de stora energibolagen, bankerna och storföretagen för att möjliggöra den nödvändiga omställningen.
Den 25 mars blir också ett utmärkt avstamp inför de större klimatprotesterna i Stockholm i början av juni, i samband med FN:s toppmöte som då äger rum.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!