Göteborg 21 maj: Stoppa nazistdemonstrationen

2011-04-27 18:47:26
Nazister planerar att demonstrera på Hisingen, Göteborg den 21 maj.

Det är nazistiska Nationaldemokraterna (ND) som tillsammans med Försvarskåren Sve- riges Självförsvar som arrangerar demonstrationen mot moskébygge som de använder för att slå mot alla invandrare, ”vårt land kolonialiseras av människor från en främmande civilisation” skriver ND på sin hem- sida.

Tidigare var huligangruppen SDL medarrangör, men då de likt SD är vänligt inställda till Israel drevs de ut ur samarbetet för att öppna dörren för fler nazistgrupper. Svenskarnas parti och resterna av info14/fria nationalister verkar också ansluta sig till nazistdemonstrationen.
För att stoppa detta pågår redan en massiv mobilisering. Detta kommer vara en av årets viktigaste antifascistiska manifestationer.
Senast Nationaldemokrater- na försökte demonstrera i Göteborg var 2004. Då stoppades de av en blockad med 2 000 antirasister.

Göteborgs nätverk mot rasism (GNMR) planerar en motdemonstration bakom parollen Stoppa nazisterna.
GNMR samlas tillsammans med Asylrörelsen och en rad flyktingorganisationer den 21 maj klockan 11.00 på Kvilletorget för att sedan marschera till Herkulesgatan/Myntgatan.
För att mobilisera till demonstrationen kommer möten att hållas runt om i Göteborgs för-orter.
Nästa möte hålls på Hammarkullens Folkets Hus klock­an 18.00 torsdagen den 5 maj.
RS Göteborg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!