Göteborg: Nazist invald för Sverigedemokraterna

2010-09-29 18:51:15
Förra veckan ”avslöjade” GP med uppgifter från Expo att SD-kandidaten Patrik Ehn har gamla nazistkoppling­ar. Frågan är varför inte detta lyftes fram innan valet, då det har varit känt länge.
Patrik Ehn var medlem i nazistiska Nordiska Rikspartiet på 1980-talet och uttalar sig som en stark antikommunist. Patrik Ehn, vice ordförande i partidistriktet, väntas nu ta över som SD-gruppledare i Göteborg när Mikael Jansson blir riksdagsledamot.
Ehn är långt ifrån den enda nazist som tagit plats i kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna.
En annan SD-politiker med nazist­kopplingar är Thomas Holmberg, som verkar få en plats i Vimmerby kommun. Thomas Holmberg donerade, precis som SD:s ersättare i Göteborgs kommunfullmäktige, Göran Lagrot, pengar till den nazistiska våldssekten Svenska Motståndsrörelsen.
Expo pekade före valet på att minst 45 kandidater för SD har vit makt-kontakter. Med så många kandidater med kopplingar till de nazistiska grupperna och vit makt-miljön är det tydligt att det inte handlar om enstaka rötägg, utan om ett arv som lever kvar från den nazistiska organisation som Sverigedemokraterna bildades ur.
Även om SD har försökt byta ut kängor och bombarjackor mot slips och kostym skiner den bruna skjortan i­genom.
Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!