Göteborg: Stoppa privatiseringen av ambulanssjukvården

2007-01-31 14:30:10
Precis innan jul förlorade Räddningstjänsten upphandlingen av ambulanssjukvården i Göteborgsområdet. De som fick hand om ambulanssjukvården var istället den privata Ulfabgruppen, som bedriver samma verksamhet i Lerum, Ulricehamn, Östergötland och Dalsland.

Räddningstjänsten överklagade upphandlingen av ambulanssjukvården och Länsrätten stoppar nu avtalet med Ulfab. Räddningstjänsten har begärt inhibition, vilket innebär att beslutet skjuts upp till dess att ärendet är avgjort i rätten. Man hoppas nu i den första fasen kunna hindra att SU och Ulfabgruppen skriver avtal och sen att upphandlingen prövas juridiskt.

Överklagat

– Våra juridiska ombud har tittat på upphandlingsproceduren och vi tycker att det finns starka skäl att överklaga. Jag tycker inte att SU följt spelreglerna, säger Nils Andreasson chef på Räddningstjänsten i Göteborg.
I slutändan vill Räddningstjänsten fortsätta att sköta ambulansverksamheten i Göteborg, vilket man har gjort i hundra år nu.
Räddningstjänsten är orolig för att situationen för ambulanspersonalen ska bli ohållbar om de privata intressena får ta över.

Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!