Gratis tandvård i Piteå?

2007-06-27 11:22:58
Folktandvården i Piteå lovar gratis tandvård till unga långtidsarbetslösa i åldern 20-25 år. Projektet är ett samarbete mellan Folktandvården i Piteå och Arbetsförmedlingen.

Folktandvårdens löfte har uppmärksammats såväl lokalt som rikstäckande.
Gratis tandvård kan ju låta bra. Speciellt för grupper med begränsad ekonomi. Men det finns fler grupper i samhället med begränsad ekonomi, som ensamstående småbarnsföräldrar, pensionärer, studenter och långtidssjukskrivna.
Att det rör sig om gratis tandvård är heller inte riktigt sant. Det hela gäller ett besök, det vill säga en undersökning med förebyggande åtgärder som borttagning av tandsten, med en total kostnad kring 800-900 kronor.
Rättvisepartiet Socialisterna anser att kraftigt förbättrad tandhälsa kräver gratis tandvård till alla och då både vad gäller förebyggande och åtgärdande insatser.
Johannes Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!