Haninge ger 25 miljoner till konsulter

”Pengarna hade kunnat finansiera 50 nya välfärdsanställda”, säger Katja Raetz, RS (Foto: Natalia Medina).

av RS Haninge // Artikel i Offensiv

Haninge kommun ska med skattepengar ”erbjuda kostnadsfri affärsutvecklings- och rekryteringsstöd” till tillväxtföretag i Haninge. Målet sägs vara hjälpa företag att skapa nya jobb under en femårsperiod, beslutade kommunstyrelsen nyligen. Kostnaden är 25 miljoner kronor. 

Samtidigt pågår nedskärningar i bland annat äldreomsorgen, skolan, förskolan och på miljöarbetet.
– Det finns inget som garanterar att företagen kommer att anställa fler med det här stödet. Det visar tidigare erfarenheter. Dessa 25 miljoner kronor hade istället kunnat finansiera 50 nya anställda på våra äldreboenden och förskolor, alltså garanterade jobb, istället för att hoppas på jobb som någon annan ska skapa, säger Katja Raetz, specialistsjuksköterska och aktiv i Rättvisepartiet Socialisterna i Haninge. 

Konsultstödet är också ytterligare ett exempel på det demokratiska haveriet i Haninge. 
I november 2020 röstade kommunfullmäktige nej ett liknande förslag; nu driver man istället igenom samma idé i kommunstyrelsen.
Behovet av en riktig arbetarpolitik i Haninge är skriande. Vi fortsätter att ta strid för det massiva upprustningsprogram som välfärden skulle behöva för att skapa garanterade jobb.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!