Haninge: Satsa på lågavlönade – sänk politikerarvodena

2006-12-13 13:13:10
– Vi föreslår att kommunalrådet kan klara sig på 26 366 kronor i månaden, sa Rättvisepartiet Socialisternas kommunfullmäktigeledamot Lina Thörnblom på kommunfullmäktigemötet i Haninge, måndagen den 11 december.

I måndags var det kommunfullmäktigemöte i Haninge och debatt om politikernas arvode.
Rättvisepartiet Socialisterna (RS), som vann två mandat i Haninge i årets val, vill spara 3,2 miljoner på politikernas löner och arvoden och istället satsa på den hela fjärdedel – över 1 000 kommunanställda – som idag tjänar under 18 000.
Rättvisepartiet Socialisternas Mattias Bernhardsson pressade också den nya kommunledningen om varför de totalvänt på frågan om Jordbromalmsskolan ska finnas kvar.

Rädda Jordbromalmsskolan

– De försöker lägga ner Jordbromalmsskolan i smyg genom att omvandla Kvarnbäcksskolan till en högstadieskola. Jordbroborna förtjänar ett svar och en förklaring på varför de ändrat sig, sa Mattias Bernhardsson.
Föräldrar och lärare i Jordbro befarar ökad segregering om eleverna delas upp mellan radhusområdet i norr och höghusområdet i söder. Elever har reagerat med namninsamlingar och protester utanför barn- och utbildningsnämndens möten.
RS i Haninge

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!