Haninge: Skrindan flyttas för att ge plats åt privat förskola

2008-03-26 14:33:16
Den styrande borgaralliansen i Haninge har beslutat att förskolan Skrindan i Västerhaninge ska flyttas och att lokalerna istället ska upplåtas till en privat förskola.

Flyttbeslutet fattades av den moderatledda barn- och utbildningsnämnden.
I förra numret av Offensiv skrev vi om föräldrarnas kamp för att stoppa flytten.
– En massiv majoritet av föräldrarna, alltså vi som är direkt berörda, är mot flytten av förskolan Skrindan.

– Vi har samlat in drygt 60 stycken namnunderskrifter från föräldrarna, det är nästan alla föräldrar på förskolan Skrindan. Bara två föräldrar har sagt att de inte vill skriva på, säger Tobias Lindberg, aktiv i Skrindans föräldragrupp och ersättare i kommunfullmäktige för Rättvisepartiet Socialisterna.
– Vi kommer att ha ett nytt föräldramöte och planer finns på en större namninsamling lokalt. Men det kanske viktigaste just nu är att bygga en stark föräldraförening i Haninge, avslutar Tobias Lindberg.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!