HGF Angered valde en kämpe till ordförande

Med Johannes Lundberg vid rodret kommer HGF Angered bli en riktig kampförening (Foto: Sara Juaniquina Svensson).

RS-aren och bostadskämpen Johannes Lundberg valdes i helgen till ordförande för Angereds hyresgästförening. Omkring 54 000 bor i Angered, stadsdelen i norra Göteborg. I en kommentar skriver Johannes:
”Två antagna skrivelser om #nejtillmarknadshyra, varpå en att ställa sig bakom protestdagen #18april. Efter drygt ett år så är föreningen redo att ge sig in i bostadspolitiska kampen igen med en nyvald föreningsordförande, jag tackar för förtroendet. (…)
Angered är en viktig del av staden och även landet. Vi har genom åren satt den bostadspolitiska kampen på kartan, något vi tillsammans kommer fortsätta med. Attacker från byråkratin kommer komma fortsatt, men vi står stadigt då rötterna är starkare.” Stort grattis till Johannes och Angered!

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!