Historisk strejk på Amazon i Coventry

Nya strejker är planerade till den 2, 13 och 17 mars (Foto: Socialist Alternative).

av Socialist Alternative i Coventry (ISA i England, Wales & Skottland) // Artikel i Offensiv

Onsdagen den 25 januari blev en dag som skrev en bit modern arbetarhistoria: För första gången genomfördes en fackligt organiserad strejk på ett av Amazons lager i Storbritannien. Det var hundratals medlemmar i fackförbundet GMG som strejkade vid Amazons lager i Coventry.
På kvällen hölls en väldigt livlig demonstration med stöd av den lokala fackföreningsrörelsen och aktivister från utanför staden. Det är mycket positivt att medlemmar från Extinction Rebellion och Just Stop Oil också deltog.
Detta stöd måste upprepas av fackföreningsrörelsen när det gäller klimatkampen.

Strejken den 25 januari var den första i en serie av strejker. Den andra genomfördes i tisdags (den 28 februari) och ytterligare strejker är planerade till den 2, 13 och 17 mars.
– Vi behandlas sämre än de robotar som finns på lagren. Om robotarna får problem servas och repareras de. Men om vi inte klarar de mål som ledningen har satt upp kan vi få sparken. Vi har långa arbetstider och låg lön – bara 10,50 pund (cirka 130 kronor) i timmen. Därför strejkar vi för 15 pund i timmen (nästan 190 kronor), berättar en av de många hundra på Amazon Coventry som strejkade i tisdags.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!