Högern och miljön

2007-02-07 13:29:21
Regeringen Reinfeldt lyfter gärna fram hur de vill att EU eller de växande ekonomierna i Asien måste minska sina utsläpp.
För tid sedan uppmanade regeringen EU att ”ta krafttag” och minska sina utsläpp med 30 procent till år 2020, men när EU-kommissionen försöker ta tag i frågan och begränsa antalet utsläppsrättigheter klagar den svenska regeringen.
Det nya högerstyret i Stockholm markerar tydligt att man vill att stockholmarna ska köra bil istället för att åka kollektivt, när man nu chockhöjer priserna; från en enhetstaxa på 20 kr till priser upp till 90 kr för en enkelresa. Detta gör att det blir lika dyrt att åka tåg till en kranskommun i Stockholm som att åka tåg till Malmö eller Göteborg.
Samtidigt planeras en ny stor genomfart genom Stockholm, vilket ytterligare skulle spä på bilåkandet i innerstan.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!