Hökarängen mot ombildningar

av RS Södra Stockholm

Hökarängen i södra Stockholm är ett av de områden som nu hotas av ombildningar, men lokalengagemanget är stort och ombildningshetsare kommer att få sig en hård match när de ger sig på allmännyttan i orten. 

Den nybildade facebook-gruppen ”Hökis mot ombildningar” har hittills uppemot 300 medlemmar och ett flygblad med argument har redan börjat att delas ut både i brevlådor och på torget. 

Lördagen den 24 februari höll Vänsterpartiet och Hyresgästföreningen ett torgmöte med tal, musik och flygbladsutdelning. Rättvisepartiet Socialisterna och andra aktiva mot ombildningarna anslöt sig också. Bland förbipasserande märktes ett starkt stöd, en oro och en ilska inför det stundande hotet. Många delade också med sig av sina erfarenheter från förra gången allmännyttan var under attack.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!