Hundratusentals på gatorna för klimatet

SAV fanns på plats i 11 orter, här i Bremerhaven.

Hundratusentals deltog på klimatstrejkerna i Tyskland den 24 september som en del av den globala strejkdagen. ISA i Tyskland, Sozialistische Alternative, fanns på plats i bland annat Berlin, München, Freiburg, Köln och Hamburg; bilden är från protesten i Bremerhaven. SAV rapporterar att:

”Vi var ute på gatorna i 11 städer med över 250 000 människor och förklarade varför klimatmördarna måste exproprieras innan de förvandlar hela planeten till ett månlandskap för kortsiktiga vinster. Inga överklaganden eller vädjanden kommer att räcka för detta. 

Vi kommer att fortsätta att vara en del av klimatrörelsens socialistiska pol för att göra oss av med kapitalismen där den hör hemma: i historiens soptunna.” ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!