Hungerstrejk på Migrationsverket

2008-06-25 16:30:49


Abbas Erfani.

När Offensiv träffar Abbas Erfani den 21 juni, har det gått fyra dagar sedan han inledde hungerstrejken. Han är en av åtta afghanska flyktingar som hungerstrejkar på flyktingförvaret i Kållered.

Den 18 juni fick Abbas Erfani  träffa en advokat, men denne kunde inte ge svar på de motstridiga besked som Migrations­verket och polisen har givit honom.
Det är svårt att blunda för myndigheternas inhumana behandling av Abbas. Hoppet om att få stanna och arbeta togs ifrån honom utan förvarning. Istället blev han satt under häktesliknande former på flyktingförvaret i Kållered.
– De kom för att hämta två kurdiska killar, som jag bodde med, men eftersom de inte var där, tog de mig istället, säger han.
Abbas Erfani är trött och utmattad, men har inte gett upp hoppet.
– Det är mycket jag vill ­säga men jag kan inte språket så bra, säger han uppgivet.
Offensiv kommer inom kort att följa upp Abbas fall med hjälp av en tolk.
Flyktingförvaret i Kållered påminner om ett fängelse eftersom de intagna är inlåsta och hårt bevakade. Tre personer är tvingade att dela rum och de intagna har heller inte någon personlig kontakt med personalen.
– Det enda personalen gör är att de kommer och ger oss mat, säger han.
Rättvisepartiet Socialisterna fortsätter kampen för att de af­ghanska flyktingarna inte ska utvisas till en extremt osäker tillvaro i sitt hemland.
Anamaria Elmelid
Sandra Glännman

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!