Inga fler strippmässor

2006-08-11 19:24:03
Trots avslöjanden om Fair Eroticas kopplingar till prostitution och protester från Rättvisepartiet Socialisterna, Elevkampanjen, Kvinnojouren och allmänheten blir strippmässan i Luleå av.

Danspalatsets ägare Bert Sandberg visade sig pressad då han gick ut i media och sa sig vara beredd att ställa in om någon betalade hyran på de dryga 50 000 kronor som arrangörerna redan har betalat.
Till helgen har RS och Elevkampanjen planerat protester där man även bjudit in Kvinnojouren och vänsterpartiet som också har varit kritiska till evenemanget.
– Vi är inte emot sexualitet, det är sexismen vi är emot, säger Jonas Brännberg, kommunfullmäktigeledamot för RS i Luleå.
Ida Andersson, Elevkampanjen Piteå, förklarar också varför protesterna hålls inne i centrala Luleå och inte ute vid Danspalatset i Norra Sunderbyn.
– Vi vill inte ha några missförstånd.Vår kritik riktar sig mot mässans arrangörer, säger Ida.
Vad strippmässan egentligen handlar om är att tjäna pengar på exploatering av kvinnors kroppar, kopplingen till prostitution och att det är en del av det förtryck som finns i samhället.

Johannes Lundberg

Demonstration mot Strippmässan
Lördag 29 april kl. 13.00 utanför Smedjan, Luleå.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!