”Inga pigor åt överklassen – låt dom skura de egna dassen”

2007-03-14 14:50:09
Internationell kvinnosolidaritet var huvudparollen under årets 8 mars-demonstration. Trettonhundra slöt upp – något färre än förra året. Men till skillnad från året innan var det fler arbetande kvinnor som deltog.
Tyvärr var Rättvisepartiet Socialisterna de enda som tog upp avtalsrörelsen och kampanjen för höjda kvinnolöner.
I demonstrationen kom dock klassfrågorna snabbt på dagordningen i form av slagord som: ”Inga pigor åt överklassen – låt dom skura de egna dassen”, ”Kvinnokamp – klasskamp”, ”Vi vill ha sex timmars arbetsdag”, ”Ingen profit på kvinnors kroppar”.
RS Göteborg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!