Inget badhus på kajen – om umeborna får bestämma

2006-07-28 15:20:06
UMEÅ Lördag den 10 juni arrangerade Rättvisepartiet Socialisterna i Umeå en symbolisk folkomröstning i frågan om var det nya badhuset ska placeras. Omröstningen var upplagd i två steg: Först fick man ta ställning till om badhuset ska placeras på kajen. Därefter fick man välja mellan badutredningens tre andra förslag, Noliafältet, Mimerskolans fotbollsplan och Nydala camping. Resultatet talar sitt tydliga språk, då endast en (1) av 78 röstande ville ha badhuset på kajen.
Av de övriga förslagen var Nolia det mest populära med 39 röster.
Rättvisepartiet Socialisterna har motionerat i Umeå kommunfullmäktige om att en lokal folkomröstning genomförs om badhusets placering.

Davis Kaza

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!