Inspirerande studiedag för kvinnliga medlemmar

2011-02-23 15:30:36
Söndagen den 20 februari hade RS Väst en studiedag för kvinnliga medlemmar för politisk skolning. Åtta kamrater deltog och det blev en inspirerande dag som utgör starten för kampanjen inför 8 mars och ingripandet i HBTQ- festivalen.

Caroline Holmgren inledde med att berätta om marxism och feminism och lyfte fram flera av de kvinnor som ge­nom tiderna fört en socialistisk kvinnokamp.
Linnéa Wallberg fortsatte senare med en inledning om händelserna i Ådalen för 80 år sedan och vikten av att inse hur den rådande eliten kommer använda sig av ordningsmakten för att bibehålla sin position när arbetarkamp uppstår.
Att HBT-kampen är en viktig del av kvinnokampen togs också upp då könsnormen är ett stort verktyg i förtrycket av kvinnor.
Dagen avslutades med planering inför Internationella kvinnodagen den 8 mars, då det kommer äga rum torgmöten, demonstrationer och öppna möten.
Klara Mäkitalo

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!