Internationella protester mot våldet mot kvinnor

RS systerparti i Taiwan protesterade den 25 november.

av Offensiv

Den 25 november, internationella dagen mot våld mot kvinnor, anordnade ISA och ROSA protester runtom i hela världen. I Sverige anordnade Rättvisepartiet Socialisterna tillsammans med Kvinnorådet Amara, Unga Socialister, Ronak och Kvinnoförbundet Sara vad som troligen var landets första demonstration efter de nya restriktionerna som innebär kraftiga inskränkningar på demonstrationsrätten. Här är ett axplock av bilder från den dagen globalt.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!

Intresserad av RS?

Rättvisepartiet Socialisternas partiföreningar har möten varje vecka som diskuterar socialistisk politik, marxistisk analys, arbetarkamp i historien och program. Vi planerar den aktuella kampen och verksamheten.
Är du intresserad av att delta? Maila till rs@socialisterna.org

Nyheter från ISA

Skip to content