Intresse för RS/CWI i Finland

2008-10-01 15:19:30
Fredagen den 26 september anordnade RS ett offentligt möte i Uleåborg, Finland, som fyra personer deltog på. Mötets tema var klasskampen i Europa och nya arbetarpartier.

I diskussionen kom många frågor upp. Vad skiljer RS/CWI från andra ”vänsterpartier”? Hur ska man byg­ga ett nytt arbetarparti? Varför har de gamla arbetarpartierna förborgerligats?, var några frågor. Johanna Evans, som höll i inledningen, avslu­tade mötet med en rapport från ESF i Malmö.
Tidigare under dagen anordnade rödgröna studenter, Kommunistiska ungdomsförbundet och ”Karl Marx society” i Uleåborg ett seminarium om Marx och Engels. RS delade ut flygblad utanför seminariet och mötte stort intresse. En seminariedeltagare annonserade också vårt möte i en av pauserna på seminariet.
Möjligheter visades för fler besök för att sprida CWI även till Finland.
Arbete pågår nu med att översät­ta mer material till finska. Efter det kommer fler offentliga möten att kunna hållas.
Signe Engström

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!