Iran: Stöd sockerarbetarnas strejk

2008-05-28 16:08:56
Strejken vid sockerrörsodlingarna i Haft Tapeh, i södra Iran, fortsätter alltjämt.

Sedan tre veckor tillbaka har tusentals arbetare strejkat runt kravet på utbetalning av löner, bättre arbetsvillkor, föreningsrätt och ett slut på förföljelsen av arbetarnas representanter.
Haft Tapehs arbetare har även krävt att delar av företagsledningen, bland annat företagets säkerhetsansvarige, ska avgå.
De strejkande har sagt att om deras krav inte tillmötesgås kommer de tillsammans med sina familjer att utvidga protesterna och anordna demonstrationer utanför guvernörens kansli i staden Shosh.
Det bör tilläggas att arbetarna inte har fått ut några löner på över tre månader.
Arbetarna vid sockerrörsodlingarna har under de senaste åren kämpat för sina rättigheter och trots förbud och förföljelse grundat sin självständiga sammanslutning för att på ett organiserat sätt kunna föra fram sina krav.
Många iranska vänsteraktivister i exil har sedan en tid tillbaka startat en rad stödaktioner till försvar av iranska arbetarnas rättigheter.
De behöver internationellt stöd. Låt dem inte kämpa ensamma.

Kommittén Nej till Islamiska regimen, Nej till krig

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!