Irland mot nyval

2011-01-21 11:27:57
Irland går mot nyval. Ännu är inget datum satt, men mycket pekar mot att valet hålls före mars månads utgång. I valet kommer det politiska etablissemangets samling bakom högerpolitik och EU/IMF-diktat att utmanas av fler vänsterkandidater än någonsin.

United Left Alliance (ULA, den förenade vänsteralliansen) på Irland vinner stadigt terräng. Redan nu står det klart att den nya alliansen kommer att ställa upp med minst 18 kandidater i 17 valkretsar. Det betyder att ULA ställer upp med kandidater i hälften av landets valkretsar.
Bakom ULA står flera vänsterorganisationer, bland annat Socialist Party (CWI Irland), som också är en av initiativtagarna.
På en presskonferens som hölls den 14 januari sa Joe Higgins, från Socialist Party och ledamot av Europaparlamentet, att:
– Under de närmaste veckorna är troligt att besked kommer om att ULA ämnar kandididera i fler valkretsar. Detta är första gången som så många vänsterkanidater ställer upp i ett irländskt parlamentsval.
Socialist Party (CWI Irland)

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!