Irland: Sälj inte ut Aer Lingus

2006-09-05 22:52:10
– Regeringens besked att man ämnar avveckla statens majoritetspost i flygbolaget Aer Lingus visar på ett totalt förakt för de anställda. Detta säger Socialist Partys (CWI) Clare Daly i en kommentar.
Clare Daly är en av Socialist Partys kommunfullmäktigeledamöter och anställd vid Aer Lingus med fackliga uppdrag.
– Tidigare löften om konsultationer med de anställda har visat sig vara tomt prat. Regeringens besked idag (28 augusti) åskådliggör att man helt struntat i de anställdas synpunkter. Detta är inget annat än en förolämpning.
– Istället för att vädja till regeringen bör facket, SIPTU, utlysa strejk mot denna stöld av gemensam egendom. Utan bestämda och omedelbara protestaktioner kommer besvikelse och missmod att spridas bland de anställda, avslutar Clare Daly.
Socialist Party
(CWI i Irland)

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!