ISA-kampanj inför COP26

ISA tar klimatkampen på allvar. Foto: ISA

– Vi möter många ungdomar som vill kämpa för klimatet och mot kapitalismen, säger Philipp Chmel, som ingår i den grupp från International Socialist Alternative (ISA) som kampanjar i Skottland inför klimattoppmötet COP26.

På några dagar fick de mejladresser och telefonnummer till över 300 unga, och sålde 135 ex av tidningen Socialist Alternative. På introduktionsmöten i Edinburgh och Glasgow kom 15 nya intresserade. 

På klimatstrejken i Glasgow den 24 september, med några hundra deltagare, fick ISA:s banderoll (se bilden) stor uppmärksamhet.

– Många unga ser ett samband mellan kampen för klimatet och kamp mot rasism och sexism. Vi planerar nu för en stor delegation från ISA i demonstrationerna den 5-6 november under det stora klimattoppmötet, säger Philipp Chmel. ■

Per-Åke Westerlund

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!

Intresserad?

Socialistiskt Alternativs partiföreningar har möten varje vecka som diskuterar socialistisk politik, marxistisk analys, arbetarkamp i historien och program. Vi planerar den aktuella kampen och verksamheten.
Är du intresserad av att delta? Maila till rs@socialisterna.org

Nyheter från ISA

Rättvisepartiet Socialisterna är den svenska sektionen International Socialist Alternative.

Skip to content