Israel skakas av dagliga strejker och demonstrationer

2008-06-30 20:48:58
Israel genomgår ett ofantligt uppsving i klasskampen, med dagliga arbetsmarknadskonflikter, maskningsaktioner, strejker, protester och blockader av fabriker.
Den 19 juni, samma dag som lastbils- och taxiförare blockerade landets huvudvägar i protest mot de stigande bränslepriserna, organiserade CWI i Israel (Maavak Sotzya­listi) en protest mot massavskedan­den som planeras av den israeliska motsvarigheten till SJ.
Avskedandena är en del av processen mot privatiseringar av det israeliska järnvägssystemet, som innebär att fackligt organiserade jobb med bättre löner ersätts av jobb utlagda på entreprenad med lägre löner. Protesten fokuserade på försöken från det israeliska tågbolagets ledning att med medgivan­de från den högst korrupta fackled­ningen sparka den kämpande arbe­tarledaren Aharon Cohen, som jobbar på en station i Dimona, en ­fattig stad i södra Israel som ligger nära en kärnkraftsreaktor.
Maavak Sotzyalisti
israeliska sektionen av CWI

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!