”Jalla, jalla – papper åt alla”

2008-10-08 17:09:06
Onsdagen den 1 oktober genomförde de papperslösa sin hundrade demonstration i Stockholm.

I dag finns 10 000-tals flyktingar som saknar uppehållstillstånd och med det de grundläggande rättigheterna.
Vid den hundrade demonstrationen talade bland annat Elias från Az­erbajdzjan om sitt eget öde. Elias dot­- ter utvisades en månad innan den tillfälliga asyllagen utfärdades, en lag han själv döpt till den tillfälliga olagen.
Han avslutade sitt tal med att säga att han och de tusentals andra papperslösa kommer att stanna i Sverige och fortsätta att kämpa!
– Billström kommer inte lyckas att köra ut oss!
Förutom gömda flyktingar talade personer från mp, v, s och även luf. Dessa politiker hycklar. Socialdemokraterna tillsammans med moderater­na röstade ner den allmänna amnes­tin.
Kampen måste fortsätta. Det fackliga centret som TCO och LO startat är en eftergift, eftersom trycket har varit hårt på facktoppen. Nu gäller det att se till att facken verkligen går ut i kamp för papper åt alla.

Joel Eriksson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!